Maten

Maten
HOE MEET IN MIJN RING MAAT

1 . Meet een bestaande ring

De eenvoudigste manier is om een goed passende ring op te meten. U kunt dit doen door met een lineaal de binnendiameter van de ring te meten.

Let op: S!LK ringen zijn over het algemeen breed, en een brede ring voelt wat strakker, zorg dus dat u een ring opmeet die qua breedte overeenkomt met de ring die u wilt gaan kopen. Plaats de ring op een liniaal en bekijk hoeveel mm de liniaal aan de binnenkant van uw ring aangeeft. Is dit bijvoorbeeld 18mm dan is uw ringmaat 18. De diameter van de binnenkant var uw ring is gelijk aan uw ringmaat.

Tip! Materialen die warm worden zetten uit. Dit geldt ook voor uw ring en vingers. Meet daarom
altijd aan het einde van de dag dan weet u zeker dat die maat altijd goed zal passen.

2. Meet de omtrek van de vinger
Een andere manier om de ringmaat te bepalen is door het opmeten van uw vinger. Hiervoor kunt u het beste een traditioneel meetlint gebruiken. Of bijvoorbeeld met een touwtje welke u daarna naast een liniaal legt.HOE MEET IK MIJN ARMBAND MAAT

De maat van een S!LK armband wordt altijd weergegeven in centimeters. In tegenstelling tot bij ringen, bent u bij armbanden minder gebonden aan één maat. De een vind een strakke armband prettig terwijl een ander juist liever een wat lossere armband draagt. Kijk daarom naar wat u zelf prettig vind aanvoelen.

1. Meet een bestaande armband
De eenvoudigste manier om uw armband maat te achterhalen, is om een van uw goed passende armbanden op te meten. U kunt dit doen door met een lineaal de lengte van de armband te meten van begin slot tot waar de veer het slot binnengaat.

2. Meet de omtrek van uw pols
Een andere manier om de armbandmaat te bepalen is door het opmeten van uw pols. Hiervoor kunt u het beste een traditioneel meetlint gebruiken. Of bijvoorbeeld met een touwtje welke u daarna naast een liniaal legt.

Zilveren armbanden:
U meet de omtrek van uw pols direct onder het knobbeltje aan de kant van uw pink. Tel hier vervolgens 2 centimeter bij op en u heeft de standaard armbandmaat. Is uw polsomtrek dus 17 centimeter, dan is uw armbandmaat 19 centimeter.

Lederen armbanden:
Lederen armbanden horen meestal strakker te zitten en de juiste maat is dan ook gebaseerd op uw eigen polsmaat met daarbij 1 centimeter opgeteld. In bovenstaand voorbeeld zou dit dus 18 cm zijn in plaats van 19cm.

Wanneer u toch nog twijfelt neem dan contact op met een van de officiëlle SILK dealers zodat zij uw polsmaat opnemen en u kunnen adviseren. Of vraag een gratis armband meter bij ons aan via mail: info@silkjewellery.nl.

Maatwerk in eigen atelier
Onze armbanden zijn verkrijgbaar in diverse lengtes, mocht uw armband maat echter niet standaard op voorraad zijn, dan kunnen wij deze ook nog op maat voor u produceren in het S!LK atelier. Neem hiervoor contact op met uw S!LK dealer of mail info@silkjewellery.nl en we helpen u graag verder!
Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze updates.
Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan eenvoudig uit via de link onderin de nieuwsbrief.

Inloggen

Emailadres
Wachtwoord

Geen account

Account aanmaken
logo