Over S!LK

Over S!LK
S!LK Jewellery is het fashionable zilveren sieraden merk voor de modebewuste man en vrouw. S!LK biedt een brede collectie met de handgemaakte sterling zilveren armbanden, ringen, colliers en hangers. De zilveren sieraden staan bekend om het massieve karakter, de tijdloze stoere designs en haar verfijnde afwerking.

S!LK is opgericht door het dynamische en avontuurlijke Nederlandse duo Heidi van Leeuwen & Maarten Smetsers. Het merk van Nederlandse bodem is gek op alles wat kleur en vrolijkheid aan het leven brengt. S!LK’s herritage ligt in Azië, en als je ergens kleur kunt beleven is het daar. De ontwerpers gingen hun droom achter na door een eigen label te creëren. S!LK brengt een nieuwe dimensie aan hun creativiteit en reizen over de wereld. Heidi’s liefde voor zilver, denim en leer bewerking, frivoliteit en non conformistische speelse smaak gecombineerd met Maarten’s designers talent voor krachtige, sterke, robuuste vormen en eenvoud brengt hun fashionable trendy sieraden merk tot leven.

MAARTEN - Oprichte& Eigenaar
"Ik haal mijn voldoening uit het maken van mooie duurzame producten op een eerlijke manier. Bovendien breng ik juist in deze tijd graag een product van top kwaliteit. Er is genoeg rotzooi te koop, ik wil een duurzaam product produceren dat een leven lang mee kan. Tot op het laatste detail accepteer ik niets minder dan een uitstekende kwaliteit tegen een redelijke prijs. Meerdere malen per jaar lanceren we nieuwe modellen, deze worden altijd uitgebreid test gedragen. Bovendien wordt elk product onderworpen aan een uitgebreide kwaliteitscontrole, zowel door onze eigen mensen als bij de Nederlandse waarborg stichting. Ik ontwerp samen met mijn partner in crime alle S!LK sieraden zelf. Ze worden in Indonesië geproduceerd waar we intensief samen werken met onze zilversmeden in ons eigen atelier."

HEIDI - Oprichtster & Eigenaar
"Elk sieraad vertelt voor de drager ervan een eigen verhaal. Ik creëer iets waar iemand speciale waarde aan hecht. Een zilveren sieraad is voor de meeste mensen toch anders dan bijvoorbeeld een kledingstuk wat je meestal na één of twee seizoenen al weer weg doet. Wanneer je zilver goed behandeld kan het een leven lang mee. Bovendien wordt een zilveren sieraad vaak ook mooier des te langer je het draagt. Zo wordt S!LK een onderdeel van iemands leven, dat vind ik een mooie gedachte. Bovendien geven sieraden een eigen karakter en een persoonlijke touch aan je styling en dat is ook wat ik er zo leuk aan vind."

TEAMWORK
Wat voor moois we ook bedenken, we zijn nergens zonder ons team in Indonesië. Ons sterk teamwork maakt dat de Aziatische designs vloeiend samensmelten met onze westerse voorkeur voor strakke en robuuste vormen en designs. We blijven continue vernieuwen en op zoek naar nieuwe methodes van leerbewerking en zilverkunst. We zijn erg trots op ons eigen atelier en de zilversmeden met wie we samen onze collectie tot leven brengen.

INSPIRATIE
De S!LK sieraden collectie vertaalt een spectaculaire reis langs de adembenemende zijderoute in robuuste zilveren sieraden. Het continent van de tegenstellingen en ongelimiteerde schoonheid brengt de oprichters en ontwerpers enorm veel inspiratie en energie. Haar inspiratie haalt S!LK vanuit de hele wereld. Variërend van de lossy California Beach life style, het free-spirited hippie leven in Byron Bay - Australië, of de chemie van het intrigerende Azië. Het ontwerpen van de sieraden start in Nederland en wordt uiteindelijk in nauwe samenwerking met Aziatische zilver smeden tot leven gebracht. Dit resulteert in robuuste westerse sieraden met duidelijke Aziatische invloeden.

HANDGEMAAKT IN EIGEN ATELIER
"Made by hand" is geen loze kreet.. Ieder S!LK sieraad is uniek. Elke dag zijn onze getalenteerde zilversmeden bezig met het perfectioneren van de S!LK designs. Elk sieraad wordt stuk voor stuk en met zoveel mogelijk detail en precisie gemaakt. Om bijvoorbeeld een enkele armband te maken is een zilversmid circa 3 tot 4 dagen aan het werk, dit vereist puur vakmanschap en zeer veel ervaring.

KWALITEIT
S!LK zilver, staat voor een zeer solide kwaliteit. De sieraden worden geproduceerd met immense passie voor de kunst van het zilversmeden en met veel aandacht voor detail. Alle S!LK sieraden zijn gemaakt van massief zilver, de sieraden bevatten daardoor veel zilver en voelen dan ook beduidend zwaar aan. Alle sieraden zijn van Sterling Zilver (925) gemaakt en voorzien van de wettelijk geldende keurtekens.

FAIRTRADE
S!LK handelt met een sterke Fair Trade gedachte en steunt met haar sieraden productie community trade in Azië. S!LK heeft haar eigen productie atelier in Bali en werkt daarnaast intensief samen met een aantal kleinschalige handelsgemeenschappen. S!LK ondersteunt op een zinvolle wijze de zilversmeden die de S!LK producten vervaardigen. Binnen het eigen atelier worden de zilversmeden opgeleid om de sieraden met veel precisie te kunnen maken, ze werken onder zeer goede omstandigheden tegen een vast en eerlijk salaris wat ze een grotere zekerheid voor de toekomst geeft.

VERANTWOORD ONDERNEMEN
De totale collectie van S!LK is eerlijk en met de handgemaakt uit de hoogste kwaliteit sterling zilver (925).
Het zilver wordt gesmeed in samenwerking met vaak kleinschalige handelsgemeenschappen, waar het niet enkel om het verantwoord produceren van S!LK sieraden gaat. Het gaat veel verder dan het uitwisselen van goederen voor een eerlijke prijs. Deze samenwerkingsverbanden zijn gebaseerd op vertrouwen, vriendschap en respect voor elkaars cultuur en gebruiken, en hebben als doel om deze handelsgemeenschappen te ondersteunen in haar sociaal en economische groei. S!LK wil op deze manier een zinvolle eerlijke bijdrage leveren aan het land van herkomst.
Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze updates.
Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan eenvoudig uit via de link onderin de nieuwsbrief.

Inloggen

Emailadres
Wachtwoord

Geen account

Account aanmaken
logo